Uncategorized

vrijheidsbellen

Zonder vrijheid kun je nooit al je dromen waarmaken, je kunt alleen dromen. Niks hardop uitspreken, alles voor jezelf houden. Zonder vrijheid leven is onmogelijk.

Toch deden ze het. Toch hebben mensen om onze vrijheid mogelijk te maken 5 jaar lang, hun mond gehouden. En gedaan wat er moest gedaan worden. Omdat ze bang waren, dat als ze hun eigen vrijheid lieten zien, het afgenomen werd. Ze hielden hun dromen, verlangens en vrijheid voor zichzelf. Bang om dood te gaan. Ze hielden hoop.

Vrijheid wordt afgenomen als er 1 groep mensen te veel vrijheid heeft. Als 1 man vindt dat zijn land meer vrijheid moet hebben. En die vrijheid ergens anders vandaan moet halen. Uit een ander land. Vrijheid verdwijnt als 1 groep mensen zichzelf beter vindt dan de ander. Als 1 groep mensen hun manier van vrijheid wilt opdringen aan een compleet andere groep.

Daarom is vrijheid gevaarlijk. Omdat sommige vrijheid ten koste kan gaan van andere vrijheid. En ondanks dat vrijheid zo gevaarlijk en dreigend kan zijn, geeft het hoop en vreugde.

Het kan gevaarlijk zijn. Behalve als men er goed mee omgaat. Elkaar accepteert en respecteert. En in plaats van hun eigen cultuur op dringt aan anderen. Zelf op onderzoek gaat en van anderen culturen gaat leren.

Vrijheid is als een zeepbel. Vol kleuren en dromen. Tot iemand de vrijheid te lang wil vasthouden en het kapot gaat.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Advertenties

ik vind het superleuk om reacties te krijgen:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s